Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Instruktion för att blanda våffelsmet

Instruktion för att blanda våffelsmet

För att blanda hela påsen på 2,3 kg!

1. Häll 2,3 liter rumstempererat vatten tillsammans med c:a 3,5 dl rapsolja (beroende på varumärke) i en bunke.

2. Häll i halva påsen först och blanda med visp. Häll sedan i resten av mixen och blanda till en slät smet (smeten ska nu kännas som en sockerkaksmet i konsistensen). "Diffa" med lite mer vatten om smeten är väldigt tjock.

OBS!
Om du inte vill blanda hela påsen.
Blanda i lika delar och väg vatten och mix för att få rätt balans i smeten.
Exempel: 500 gram vatten, 500 gram mix och 70 - 100 gram rapsolja.

Smeten är klar!

___________________________________________________________

Fyll upp i 1 liters dressingsflaskor, men fyll ej ända upp då flaskan måste skakas, se nedan.

Märk flaskan med tillverkningsdatum - smeten har 3 dagars hållbarhet i kyl.

OBS! För att undvika att smeten skiktar sig måste flaskorna skakas emellanåt.

___________________________________________________________

Grädda våfflan

1. Häll i våffelsmeten i järnet upp till kanten.
2. Stäng järnet och rotera järnet 180° så timern startar.
3. Grädda våfflan gyllenbrun & frasig, c:a 3 minuter. Det piper när det är klart!
4. Använd plastgaffel när du plockar ur våfflan ur järnet.
5. Stäng EJ järnet när du gräddat klart!
6. Garnera och servera!
7. Smaklig måltid!

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan