Instruktion för att blanda våffelsmet
För att blanda hela påsen på 2,3 kg!
1. Häll 2,3 liter rumstempererat vatten tillsammans med c:a 3,5 dl rapsolja (beroende på varumärke) i en bunke.
2. Häll i halva påsen först och blanda med visp. Häll sedan i resten av mixen och blanda till en slät smet (smeten ska nu kännas som en sockerkaksmet i konsistensen). "Diffa" med lite mer vatten om smeten är väldigt tjock.
OBS!Om du inte vill blanda hela påsen.Blanda i lika delar och väg vatten och mix för att få rätt balans i smeten.Exempel: 500 gram vatten, 500 gram mix och 70 - 100 gram rapsolja.
Smeten är klar!
___________________________________________________________
Fyll upp i 1 liters dressingsflaskor, men fyll ej ända upp då flaskan måste skakas, se nedan.
Märk flaskan med tillverkningsdatum - smeten har 3 dagars hållbarhet i kyl.
OBS! För att undvika att smeten skiktar sig måste flaskorna skakas emellanåt.
Grädda våfflan
1. Häll i våffelsmeten i järnet upp till kanten.2. Stäng järnet och rotera järnet 180° så timern startar.3. Grädda våfflan gyllenbrun & frasig, c:a 3 minuter. Det piper när det är klart!4. Använd plastgaffel när du plockar ur våfflan ur järnet.5. Stäng EJ järnet när du gräddat klart!6. Garnera och servera!7. Smaklig måltid!